Passchendaele: Operatie Rode Modder

  • Auteur: Michiel Janzen
  • Uitgeverij: Uitgeverij Lannoo
  • Jaar uitgave: 2023
  • Aantal pagina’s: 284
  • Coverontwerp: Belga
  • ISBN: 978-9401487344

https://www.lannoo.be/fr/passchendaele

Review:

1917, Ierse piloot Stanislaus O’Connor krijgt een opdracht om een boodschap vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Frankrijk te brengen. Maar als hij met zijn tweedekker vliegtuig over Ieper vliegt wordt hij aangevallen door Duitse vliegtuigen (en hun meedogenloze piloten) en na een achtervolging waarbij ze laag over het land scheren crasht O’Connor!

En van dan af aan ontstaat er een ware strijd om als eerste bij de gecrashte piloot te geraken. Duitse troepen worden ingezet om hem te zoeken en in te rekenen (of zelfs te liquideren) maar ook de geallieerden doen er alles aan om Stan te recupereren. Tankdivisies, commandotroepen… niks is te veel om de man (en de boodschap die hij bij zich draagt) terug te brengen. Maar als alle pogingen mislukken moet Stan alleen zien te overleven. Gelukkig krijgt hij de hulp van één man. Maar zullen ze het overleven?

Ik lees niet heel vaak historische romans maar dit soort verhalen, waarin historische feiten met fictie worden verweven, wil ik wel meer in mijn boekenkast zien verschijnen eigenlijk. En ik weet dat Michiel Janzen nog een drietal romans (maar dan over de tweede wereldoorlog) heeft geschreven, dus daar ga ik snel eens naar op zoek!

Ik heb dit boek, ‘Operatie Rode Modder’, in één dag uitgelezen dus dat bewijst dat het heel snel en vlot leest. Maar ook dat het een razende vaart neemt. Het tempo in ‘Operatie Rode Modder’ ligt heel hoog en de actie stopt nauwelijks. Dat zorgt voor een entertainend en spannend verhaal. Michiel beschrijft ook heel goed de vreselijke taferelen uit de eerste wereldoorlog waardoor je de pijn en het leed bijna zelf aanvoelt.

Ik las hiermee de eerste keer een boek van Michiel Janzen maar zoals ik reeds vermeldde zal het zeker niet het laatste zijn!

Plaats een reactie

Ontdek meer van Looneybooks79

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder