Book tour: Angsteiland

  • Auteur: Alexander Colin
  • Uitgeverij: HarperFirst (HarperCollins Holland/Vlaanderen)
  • Jaar uitgave: 17 januari 2023
  • Aantal pagina’s: 304 (Epub file: Tolino e-reader)
  • Omslagontwerp: Villa Grafica
  • ISBN: 978-9402766653
Angsteiland

Review:

Ik mocht meedoen met de booktour van dit boek wat me verheugde aangezien ik altijd graag nieuwe namen leer kennen in het schrijverswereldje.

@rednax_niloc

Als een nieuw datingprogramma kandidaten zoekt, port Zoë haar beste vriendin Lucy aan om zich in te schrijven. Nick, hun beste vriend en roommate, is echter argwanender, zeker als hij het format hoort: de liefde van je leven vinden door middel van angst… met andere woorden: Temptation Island meets Fear Factor!

Lucy wordt uiteindelijk geselecteerd om mee te doen aan het programma maar vooraleer de show zelfs maar begonnen is krijgt ze boodschappen die haar aanmanen niet deel te nemen. En Lucy voelt alsof ze gevolgd wordt of is dat haar inbeelding? Begint het programma al voor ze zelfs maar een voet op het eiland heeft gezet?

Eens op het eiland wordt al snel duidelijk dat er een gemeen spel wordt gespeeld en dat er wel eens meer aan de hand kan zijn. De kandidaten (4 mannen en 4 vrouwen) worden allemaal getest op hun eigen angsten. Maar dan drijven de makers hun spel wel heel ver en moeten de kandidaten echt vrezen voor hun leven. Angsteiland is nu écht begonnen.

Wie vindt de liefde, wie vindt de dood?

Als debuut kan dit wel tellen! Een heerlijke mix van spanning en mysterie met een vleugje romance. Alexander houdt de spanningsboog heel hoog door je tot het laatste moment te doen gissen naar de ware toedracht. Het verhaal gaat over manipuleren en vrienden die tot alles in staat zijn om hun naasten te helpen.

De hoofdpersonages krijgen genoeg aandacht en er wordt ook tijd gestoken om een beetje van hun achtergrond te beschrijven maar dat mag altijd iets meer zijn (Zoë krijgt iets te weinig vorm in het verhaal, bvb) maar het is nu ook niet dat het er zoveel toe doet voor het verhaal, want het leest danig vlot dat je er niet bij stilstaat.

En voor de eerste keer in een boek (of serie en film) beschrijft iemand de correcte manier van het plaatsen van een tatoeage en vooral over de nazorg ervan! Dat is een detail maar het toont me aan dat Alexander de moeite doet om zo correct mogelijk de details te verwerken in zijn verhalen.

Als je dit boek leest kijk je alleszins anders naar de reality tv van tegenwoordig… Big Brothers, Blind Getrouwd, Fear Factory… noem maar op… allen hebben ze iets sinister… Alexander gaf zijn eigen aan dat sinistere!

Klopt je hart nu harder doordat je net de man/vrouw van je leven zag… of zit die spin op de muur er voor iets tussen?

Nogmaals dank aan schrijver Alexander Colin, HarperCollins Holland (HarperFirst) en Soraya Vink voor de kans om mee te doen aan deze booktour! I had a lot of fun 😀!

Bij HarperFirst vind je de fijnste digitale boeken van nieuw én bekend talent. Hou je van feelgood, romance, new adult en spanning? Zoek niet verder: wij hebben verhalen die je tot de laatste pagina laten wegdromen of in spanning houden.

https://www.harlequin.nl/collections/harper-first/products/alexander-colin-angsteiland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: