Surrounded by… Thomas Erikson

The start…

Ik was uitgenodigd door uitgeverij HarperCollins om te komen luisteren naar Thomas Erikson, wiens nieuwste boek ‘Omringd door tegenslag’ net werd gepubliceerd.

Voor wie niet weet wie Thomas Erikson is: hij is een Zweedse schrijver die al een aantal boeken heeft geschreven over menselijk gedrag en communicatie.

‘Omringd door Idioten’ is intussen al in een 50-tal talen vertaald en is dan ook een bestseller. En dat boek legt dan ook de basis voor de andere boeken die hij schreef.

We kunnen mensen aan de hand van vier gedragtypes indelen en elk type krijgt een kleur: rood, geel, groen en blauw… rood en geel zijn de extraverte kleuren/gedragstypes es groen en blauw dan weer de introverte types/kleuren…

Thomas was dan ook in zijn element als hij sprak over deze vier types en gedragingen. En het leuke aan zijn voordracht is het gebruik van humor, iets waar hij heel goed in is, en hoe hij aan de hand van anekdotes een moeilijke materie voor iedereen verstaanbaar kan maken. (Dat doet hij trouwens ook in zijn boeken)

Na het uurtje uiteenzetting van de types kregen we de kans om enkele vragen te stellen en ook daar kwamen weer heel leuke dingen naar voren. (Kunnen tegenpolen qua types makkelijk relaties aangaan bvb)

Een heel aangename avond die eindigde met een handtekensessie van Thomas Erikson.

Ik ben dan ook schrijver en vooral uitgeverij heel dankbaar voor de uitnodiging!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: