Book review ‘Bloedsinaasappel’

  • Author: Harriet Tyce
  • Publisher: Boekerij (Uitgeverij Lannoo)
  • Jaar uitgave: 2022
  • Original title: Blood Orange (2019)
  • Vertaling: Sabine Mutsaers
  • Aantal pagina’s: 320
  • ISBN: 978-9022595961
  • Mijn rating: 3/5

Alison heeft het voor elkaar: een liefhebbende man, een charmante dochter en een glansrijke carrière als strafrechtadvocaat. Maar ze heeft ook geheimen.

Nog maar één nacht. Dan hou ik ermee op.

Alison drinkt te veel. Werkt te hard. Verwaarloost haar gezin. En heeft een affaire met een collega die de grens steeds verder opzoekt.

Ik heb het gedaan. Ik heb hem vermoord. Ze zouden me moeten opsluiten.

Alisons cliënt ontkent niet dat ze haar man heeft neergestoken. Toch lijkt iets in haar verhaal niet te kloppen.

Ik hou je in de gaten. Ik zie alles wat je doet.

Alison moet het hoofd koel houden om haar cliënt te kunnen vrijpleiten. Maar iemand houdt haar constant in de gaten, iemand die niet zal stoppen tot Alison alles heeft verloren wat haar lief is.

https://www.boekerij.nl/producten/bloedsinaasappel-9789022595961

Review:

Dank aan Uitgeverij Lannoo en Boekerij voor dit recensie-exemplaar.

Alison heeft alles wat ze moet hebben, ze is gehuwd met Carl en heeft een fantastische dochter, Mathilda, en samen hebben ze het helemaal niet slecht. Carl is therapeut en Alison is advocate. Maar toch botert het niet best tussen hen twee en Alison heeft dan ook een affaire met Patrick, een collega advocaat. En Alison drinkt, veel… veel te veel!

Zij krijgt plots allerlei eigenaardige, anonieme berichten dat ze de affaire moet stopzetten. Paniek slaat haar dan ook om het hart.

Net als ze alles voor haar huwelijk te werk wil stellen om haar relatie met Carl en Mathilda te redden gebeuren allerlei dingen die haar leven moeilijker maken en haar huwelijk nog meer onder druk zet.

Dit alles moet Alison dan nog eens combineren met haar zware werk en met haar eerste moordzaak, die ook niet zo eenvoudig lijkt als het allemaal wel is.

Ik ben aan dit boek begonnen met een verkeerde ingesteldheid. Ik was er namelijk van overtuigd dat dit een rechtbank- of misdaadthriller was maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Dit is een familiedrama, een thriller maar dan meer in de stijl van Michael Crichton’s Disclosure… er wordt nauwelijks tijd gespendeerd in rechtbanken of zelfs aan de moordzaak. Die zaken zijn allemaal op de achtergrond van Alison’s leven terwijl alles rondom haar in elkaar kruimelt.

Het boek is ook duidelijk geschreven ook tijdens de volle opkomst van de Me-Too beweging, waar misbruik van vrouwen (en waarschijnlijk ook mannen) plots volop aan het licht kwamen.

Al bij al is dit geen slecht boek maar aangezien ik op voorhand een ietwat ander beeld had van wat er in dit boek zou voorkomen, ben ik een beetje teleurgesteld geraakt onderweg. Eens de klik gemaakt dat het een ander soort verhaal was, kon ik me beter in het verhaal verdiepen. Maar dan blijft het wel nog steeds hier en daar ontbreken aan een echt spanningsveld. De moordzaak had dieper uitgewerkt kunnen worden en iets minder voorspelbaar mogen zijn.

Zal ik nog boeken van Tyce lezen? De kans bestaat maar dan verwacht ik wel iets meer dan wat ik in Bloedsinaasappel kreeg.

Review Blood Orange:

When I got this book from the publishers I though it was a thriller about a murder case going to court. But when I started reading, I soon noticed it was completely different and it was more a family drama novel.

In the book we meet Alison, a barrister, who gets a murder case and needs to juggle life at home with her job and her affair with colleague Patrick.

This proves to become very difficult, especially when her husband Carl is starting to act out to her and she appears not to be a very good mother to their daughter, Mathilda. Nights of drinking, long hours at work or meeting up for casual sex with Patrick…

Eventually the story gets to a climatic point, which was pretty predictable, if I’m honest. The book starts out pretty chaotic as well before settling into its story.

It was a fast read however and eventually I started enjoying the storyline and got into it pretty well. But it wasn’t the best read of 2022.

Will I read more of Tyce? I guess I will but I do hope she gets a little better in her story building.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: