Review ‘De Verborgen Vrouw’

  • Schrijfster: Belinda Aebi
  • Jaar uitgave: 2021
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • Aantal bladzijden: 284 (e-book)
  • Mijn rating: 4/5
De cover van De Verborgen Vrouw

Eerst en vooral gaat mijn dank uit naar schrijfster Belinda Aebi en naar de uitgeverij Hamley Books voor het aanbieden van dit geweldig boek! Op mijn instagram heb ik reeds een korte Engelstalige review geschreven. Hier volgt de Nederlandstalige versie…

Over ‘De Verborgen Vrouw’:

Stef Michiels (die ook al als nevenpersonage verscheen in ‘Troebel Water’ komt hier naar voren als hoofdpersonage, als rechercheur in een zaak waar twee skeletten werden gevonden onder de betonnen vloer van een leegstaande jute fabriek, in Temse. Beide overblijfselen lijken arm in arm naast elkaar te liggen, wat doet vermoeden dat het om een koppeltje gaat. Al gauw blijkt dat de lijken er al een vijftigtal jaren liggen, dus de zoektocht naar een dader en getuigen lijkt een heel moeilijke opdracht te worden want wie weet nog wat er vijftig jaren geleden is gebeurd met (wat na forensisch onderzoek blijkt) een zestienjarig meisje en een Aziatische man. Waarom liggen ze arm in arm? Heeft die schroevendraaier iets te maken met de beide lijken? En het krantenartikel dat wordt gevonden op de plaats delict, is het meisje in het artikel het slachtoffer?

Over het boek, de inhoud en de schrijfster:

Ik volg Belinda Aebi nu al een tijdje. Haar boeken met hoofdpersonage Maud Gelderman waren telkens een schot in de roos. Het was dan ook héél jammer te horen dat toen ze verhuisde naar Temse, ze haar Gentse hoofdpersonage niet meer aan bod zou laten komen in haar verhalen. Troebel Water (zie een eerdere review) was haar eerste verhaal waarin Temse een rol speelde. Daar verscheen het personage Stef Michiels als nevenpersonage nog, maar ik vind het een heel verstandige beslissing van de schrijfster om hem te laten promoveren tot hoofdpersonage, en ik hoop dat we in de toekomst nog wel een aantal Stef Michiels verhalen mogen zien verschijnen!

Dit boek was in ieder geval veel beter dan Troebel Water, in mijn opinie. Het forensische deel van dit verhaal, vooral in het begin, werd héél goed uitgewerkt en deed verlangen naar meer info over de zoekwijze van een moordzaak. Elementen van de serie Bones kwamen in mijn gedachten naar boven toen ik het las! Heel aangenaam om lezen! Ook het personage van Raf vond ik heel aangenaam! Zowel over Stef als Raf kregen we een duidelijker beeld door wat achtergrond informatie. Stefs dementerende moeder deed heel realistisch aan (herinneringen aan mijn schoonmoeder die dementeerde kwamen duidelijk naar boven bij me) en zijn zoon Lars, die het zonder moeder moest stellen en enkel werd opgevoed door Stef zelf, toonde mooi aan hoe zelfs een jonge kerel snel zijn weg terugvindt na een trauma!

Al bij al een heel mooi en goed opgebouwd verhaal. En ik hoop echt van harte dat Belinda verder gaat met verhalen over Stef en Raf! Na Maud Gelderman heeft ze met hen een geweldig nieuw team die volgens mij heel wat moeilijke, maar aangenaam te lezen, zaken kan oplossen!

Een minpuntje bij Belinda’s schrijfwijze lijkt me nog af en toe haar dialogen, die vaak wat artificieel aandoen (wat vooral in Troebel Water storend was en in dit boek heel af en toe terug naar boven kwam, zeker de overdreven beleefdheid die onecht overkomt met momenten) maar we vergeven het haar als het verhaal zodanig goed is dat ik het in één ruk heb uitgelezen 😉

4/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: