Het starten van een boekenblog

Hoi iedereen, laat ik me even voorstellen: ik ben Steven, een 42jarige Belg en al sinds mijn 12de lees ik steevast jaarlijks een aantal boeken. Het ene jaar al wat meer dan het andere, maar telkens lag (en ligt er nog steeds) minstens één boek op mijn nachttafeltje, naast bed. En als het daar niet ligt, zal je het boek wel vinden op mijn tafel, in mijn rugzak of in mijn handen. Jaren lang las ik enkel in het Nederlands, tenzij ik op school voor mijn talenvakken verplicht eentje in het Frans of Engels hoefde te lezen. Maar ergens halverwege de jaren 2000 begon ik toch wel te beseffen hoe verrijkend het was om een boek te lezen in de taal waarin het werd geschreven. Dus van toen af aan werd mijn collectie boeken plots aangevuld met (toen nog vooral) Engelstalige boeken. Intussen heb ik een gigantische verzameling boeken in Engels, Frans, Nederlands (natuurlijk) en zelfs sinds kort ook al eentje in het Italiaans (een taal die ik intussen al een aantal jaren aan het leren ben). Eerlijkheidshalve moet ik er ook aan toevoegen dat er een andere reden was om in de originele taal te beginnen lezen, namelijk de vele fouten in vertaling naar het Nederlands (of wat ik toch als fout ervoer)!

Intussen zijn we in een tijdperk terecht gekomen waar een ziekte als corona ons leven bepaald heeft, dat duurt nu toch al bijna twee jaar, en dat is dan ook de reden dat ik ineens van een 30-tal boeken te lezen per jaar, ineens dit jaar (nu al) aan een 75-tal boeken zit. Ik heb precies het lezen vorig jaar herontdekt. En sinds dit jaar ben ik ook met een blog via Instagram begonnen (http://www.instagram.com/looneybooks79) en nu is deze blog mijn volgende stap.

Ik zal in deze blog allerlei genres bespreken, ook in verschillende talen (voornamelijk Engels en Nederlands) en me vooral bezighouden met de boeken die ik las te reviewen en een score te geven.

Deze reviews komen (korter dan) ook op Instagram en op Goodreads (Looneybooks79, ook daar)!

Ik zou zeggen: geniet van de reviews en hopelijk overtuig ik je minstens één keer om een boek op te nemen die ik je heb aangeraden!

Steven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: