Recensie: De Burgemeester

  • Schrijver: Yves Peirsman
  • Jaar uitgave: 2020
  • Aantal pagina’s: 304
  • Uitgeverij: Uitgeverij Houtekiet
  • Prijzen: Fintro prijs spannend boek
  • Mijn rating: 4,5/5 ⭐️

Nl/Eng ⬇️

Dutch:
Mijn kennismaking met de schrijfstijl en verhaallijnen van Yves. Binnenkort krijg ik de kans om mee te doen met de Booktour voor Oude Wonden, zijn nieuwste ‘boekbaby’ 😊 en ik kijk er enorm naar uit! Volg het zeker op want op 13 november 2021 review ik dat boek!

Over ‘De Burgemeester’:

De Antwerpse burgemeester wordt ontvoerd, daarmee begint dit verhaal. Bas, een werkloze journalist, en zijn ex-vriendin Emma starten een onderzoek naar de verdwijning. Emma’s vader wordt interim-burgemeester tijdens de afwezigheid van de huidige burgvader en dit in heel turbulente tijden, want de stad is een kruidvat! Het ene incident volgt het andere op. Uiteindelijk ontdekken Bas en Emma hoe de vork eigenlijk aan de steel zit en deze ontdekking(en) zullen ook hen verbazen! Het gevaar is nooit veraf, zo blijkt!

Over het boek, de inhoud en de schrijver:

Ik heb enorm genoten van deze whodunnit! Hij laat je genoeg op de tippen van je tenen staan (of op de rand van je stoel zitten) om in het verhaal te blijven! Perfect is een boek nooit, maar dit mag zeker opboksen tegen de Aspes en Deflos! Het is geschreven in heel duidelijk Nederlands en Yves gebruikt heel mooie vergelijkingen en beeldspraak, waardoor je zeker blijft doorlezen. Het leest vlot en je hoeft je niet haasten om het verhaal uitgelezen te hebben, je mag gerust de tijd nemen om het boek langzaamaan tot je binnen te laten dringen! Ook de schrijver is een heel vlotte, aangename kerel die zijn tijd neemt om (via instagram, bvb) zijn fans en lezers te beantwoorden.

English review:
This was my getting to know the writer’s first read (his first book as well), title translates as ‘The Mayor’
In short: the major of Antwerp has been kidnapped. Bas, an unemployed journalist, and his ex-girlfriend, Emma, start investigating the case. Emma’s father becomes the interim-major of the city, a city brewing with hate and with violence! Bas and Emma’s discoveries lead to a break in the case, which will astound even themselves! Danger, it seems, is never too far off!
I loved the style, the way we get to know the characters and I liked how Yves mingled background stories in the general story. The pace is fast but not so fast you finish in one go!
Is it perfect? A book is never without its flaws. But the story kept me on edge and I was actively looking for the perpetrator!
Looking forward to the ARC of his next book, ‘Oude Wonden’ (translated as ‘Old Wounds’ or maybe even ‘Ancient Wounds’)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: