De Kiekeboes 39. De Fez van Fes

  • Bedenker / illustrator: Merho
  • Uitgeverij: J. Hoste N.V. / Standaard Uitgeverij strips
  • Jaar uitgave: 1987
  • Aantal pagina’s: 46
  • ISBN: 978-9002249037

De Kiekeboes 39. De Fez van Fes (bij Standaard Uitgeverij)

Review:

Als Fanny met haar broertje de belastingsaangifte van hun vader op de bus moet doen, wordt Fanny ontvoerd in een Ford Transit busje. Konstantinopel is getuige maar kan niks doen. De familie Kiekeboe is er het hart van in en schakelen dan ook inspecteur Sapperdeboere en de politie in.

Fanny is intussen door drie heren, waarvan eentje de oude bekende Baltahazar, naar een oude boerderij gebracht. Algauw blijkt dat de ontvoering op een vergissing is gebaseerd en ze het eigenlijk op iemand anders gemunt hadden. Nadeel is wel dat ze nu met een getuige zitten die hun gezicht heeft gezien én één van de daders dan nog eens kent ook. Dus beslissen ze om eens na te vragen bij de Fez van Fes, een figuur in de Marokkaanse onderwereld die altijd op zoek is naar nieuwe slavinnen voor zijn harem, die als buikdanseresjes voor hem moeten dansen. Munt slaan dus uit een vervelende situatie.

Als Konstantinopel op een dag één van de ontvoerders herkent en hem volgt belandt hij op de luchthaven, alwaar hij Moemoe ziet die net op weg is naar Marokko en hij verschuilt zich in haar bagage. Eens aangekomen zullen de twee zich inzetten in het bevrijden van Fanny!

En thuis, waar de rest van de familie bang moet afwachten op nieuws omtrent hun ontvoerde dochter, worden ze belaagd door een inspecteur. Echter geen van de politie maar een van de belastingen. Inspecteur Welkom heeft namelijk vragen bij de ontvoering van de dochter en de aangifte van Marcel, die wel eens verborgen inkomsten zou kunnen herbergen. Want wie ontvoert nu een meisje als ze niet van rijke afkomst is, toch?

In ware Kiekeboe en Merho stijl wordt dit album ook nu weer een aaneenrijging van toevalligheden en misverstanden die ervoor zorgen dat de familie een ongelofelijk avontuur beleeft! Met Moemoe en Konstantinopel als helden en Fanny als de lastige gegijzelde is dit toch weer een album vol spanning en humor. De humor zit hem vooral in twee dingen: Balthazar die nog maar eens zijn irritante zelf is én Inspecteur Welkom (what’s in a name?) van de fiscus die de familie belaagd en onverwurmbaar zoekt naar Marcels verborgen inkomsten!

En als je ooit van plan bent iemand te ontvoeren, goeie tip! Zie dat je naar de juiste straat rijdt! Want je zou wel eens de verkeerde persoon mee kunnen hebben!

Plaats een reactie

Ontdek meer van Looneybooks79

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder