De Vriese en Durnez 2. Stoute kleine Piranha

  • Auteur: Bjorn Van Den Eynde
  • Uitgeverij: Pelckmans
  • Jaar uitgave: 2024
  • Aantal pagina’s: 520
  • Coverontwerp: Buro Blikgoed
  • ISBN: 978-9463373142

https://www.pelckmansuitgevers.be/stoute-kleine-piranha.html

Review:

De dertigjarige Sarah Martens verdwijnt tijdens de Gentse Feesten en haar minnaar wordt enkele dagen later dood teruggevonden. Het land staat in rep en roer. Als het lichaam van Sarah dan wordt ontdekt met bijtwonden op het lichaam wordt haar man geviseerd, die blijkbaar ontdekt zou hebben dat zijn vrouw er een minnaar op nahield, die dan nog eens een oude vriend van hem bleek te zijn. Maar dan blijkt ook nog eens dat de modus operandi doet denken aan een moordenaar die nooit werd gevat en die in enkele andere landen zoals Tsjechië en Polen enkele slachtoffers maakte. Nathan Durnez, die al een link heeft met Sarah uit het verleden, maakt er een erezaak van om deze moord op te lossen. Maar dat kan hij niet alleen dus schakelt hij zijn ex-collega in, waarmee hij de ‘Engelenmoord’ oploste, Marjolein De Vriese. Marjolein heeft echter de politie achter zich gelaten en is van plan om opnieuw te gaan studeren. Maar de zaak intrigeert haar en ze laat zich toch overtuigen door Nathan om op onderzoek te gaan. Maar voor ze het weet zit ze diep verwikkeld in deze zaak.

Intussen komt ook haar zus Lili, die al jaren geen contact meer had gezocht met Marjolein, terug haar leven in. En Marjolein is intussen ook iemand anders uit haar verleden tegen gekomen die met haar op date wilt maar door deze zaak heeft ze daar geen tijd voor en wordt Thomas in de armen van haar zus gedreven. En dan is er natuurlijk nog het briefje dat ‘Gabriel’, de moordenaar uit hun vorige zaak, achterliet waarin hij liet uitschijnen dat haar vader wel eens deel uitmaakte van een organisatie dat zich tot minder frisse zaken zoals pedofilie liet verleiden.

Als dan nog eens een aantal andere mensen plots verdwijnen en de klok begint te tikken voor deze vrouwen, is het aan Nathan én aan Marjolein om de zaak rond de ‘bijtmoordenaar’ zo snel mogelijk op te lossen voor er meer verminkte doden vallen! Maar de zaak blijkt niet zo eenvoudig op te lossen als ook nog eens een link met een religieuze sekte wordt ontdekt, die zich de Sint-Jacobsorde laat noemen! Het verleden en zijn geheimen voor zowel deze moordzaak, als voor Marjoleins persoonlijke vendetta met Gabriel, zijn een geweldige basis voor één van de beste thrillers van 2024!

Het moet gezegd, Bjorn Van Den Eynde heeft zichzelf met dit boek overtroffen. Als je al dacht dat ‘De Engelenmoord’ een top thriller was, dan mag je je aan een nog sterker boek verwachten. Niet enkel is dit boek zo gelaagd, tevens slaagt Bjorn er in wat onze federale politici niet in slagen: België verenigen in deze tweede thriller van zijn hand, door middel van een spannende thriller te schrijven waar ons landje centraal staat en de beide hoofdpersonages van het ene landsdeel naar het andere moeten springen en vliegen, met op de achtergrond een gruwelijke en meedogenloze moordzaak!

Ik zei het al in mijn recensie voor ‘De Engelenmoord’: De Vriese en Durnez zijn nog niet klaar met samenwerken! En in dit boek krijg ik meer dan gelijk! Ik herhaal het want ik ben ervan overtuigd dat Bjorn nog wel het één en ander in petto heeft voor beide personages!

In het vorige boek stond een liedje van de Brusselse zangeres Angèle centraal, in dit verhaal brengt Bjorn een ode aan één van ’s lands meest geliefde zanger/schrijver Luc de Vos die met Gorki een schare aan hits bracht in de jaren negentig. Zelfs de titel van dit boek is een verwijzing naar één van deze songs!

Wie mijn recensie voor ‘De Engelenmoord’ wil lezen, dat kan op onderstaande link:

https://looneybooks79.blog/2023/10/08/de-vriese-en-durnez-1-de-engelenmoord/

Plaats een reactie

Ontdek meer van Looneybooks79

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder