Jommeke 321. Stoute Choco

  • Bedenker: Jef Nys
  • Scenario: Philippe Delzenne
  • Illustrator: Philippe Delzenne
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij strips
  • Jaar uitgave: 2024
  • Aantal pagina’s: 40
  • ISBN: 978-9002281266

https://www.standaarduitgeverij.be/product/321-stoute-choco-9789002281266/

Review:

Als ons vrienden kamperen in de bossen van de Ardennen worden ze plots verrast door een vervelende storm. Door een wervelwind die op komt dagen wordt Choco, het aapje van de zusjes Rozemieke en Annemieke, meegesleurd en beland ergens in het groen, ver weg van Jommeke en zijn vrienden. Op datzelfde moment, niet zo héél ver van waar ze kampeerden, spelen Baronette en haar aapje Api buiten aan hun woonplaats, een kasteel, en ook deze aap wordt door de storm meegesleurd. Gelukkig kunnen beide apen teruggevonden worden. De vrienden beslissen dan maar hun kampeertochtje te eindigen en huiswaarts te keren.

Eens thuis valt wel iets op: Choco is niet in zijn normale doen. Plots lust hij geen choco meer, hij steekt niks anders dan kattekwaad uit, zet de boel op stelten en is plots verslaafd aan elektronische toestellen zoals smartphones en tablets. En het aapje dat bij Baronette op het kasteel weet niet echt meer wie het is maar laat zich graag verwennen door het meisje. Er is iets héél raar aan de hand.

Choco verdwijnt dan ook nog eens van bij de Miekes en belandt bij het kasteel van een oude vijand van Jommeke. En ergens in het bos in de Ardennen zijn twee andere snoodaards, ook wel oude bekenden van ons vrienden, iets van plan in het kasteel van Baronette, nu ze alleen thuis is met haar aapje.

Jef Nys zou fier zijn op de huidige illustrator én scenarist Philippe Delzenne want de laatste stripverhalen in deze reeks doen zeker eer aan de geest die Nys voor zijn striphelden achterliet. Met enkele ‘oude bekenden’ die opduiken in dit verhaal én de nodige humor (Flip de papegaai blijft toch een grote favoriet van me!) in een ondertussen ook spannend verhaal zal dit de nodige kinderen én volwassenen (die eeuwig kind kunnen en willen blijven) aanspreken! De fans zullen alvast hun hartje met dit album zeker ophalen!

Zet nu maar die pot choco klaar want het aapje zal honger hebben na dit avontuur!

Plaats een reactie

Ontdek meer van Looneybooks79

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder