De Kiekeboes 48. Black-Out

  • Bedenker / illustrator: Merho
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij strips
  • Jaar uitgave: 1990
  • Aantal pagina’s: 46
  • ISBN: 978-9002164361

https://www.standaarduitgeverij.be/product/48-black-out-9789002249068/

Review:

Marcel wordt wakker in een cinema en herinnert zich niks meer. Als dan nog eens blijkt dat hij twee dagen niet is thuis geweest, hij een jongedame ontmoet die beweert dat hij bij haar een nacht heeft doorgebracht en een man hem thuis opwacht om te zien of hij hem kan herinneren, dan is het snel duidelijk dat er meer aan de hand is en dat iets of iemand verantwoordelijk is voor de black-out!

Kiekeboe gaat op onderzoek uit want geleidelijk aan begint hij zich een aantal dingen te herinneren zoals dat hij bij een elektro-zaak in Luttelgem was geweest. En dan krijgt hij stap voor stap, ontmoeting per ontmoeting zijn geheugen terug en moet hij zien te ontsnappen aan twee misdadigers, waaronder die ene heer die hem thuis opwachtte, zodat deze hem niet kunnen vangen.

En hij leert ook waarom hij bij die jongedame is blijven slapen, wat een alcoholist hem bij te leren heeft en dat een man met de kop van Snoopy het begin is van alle ellende die hij de voorbije twee dagen heeft meegemaakt!

En intussen is Fanny aan het rouwen want popster Romeo Alfa is net gestorven!

De albums die begin de jaren negentig verschenen (die ook sinds ‘Konstantinopel in Istanboel’ een groter formaat hadden gekregen, sinds de reeks werd overgenomen door Standaard Uitgeverij) behoren quasi allemaal wel tot mijn favorieten… Ook deze is een fantastisch opgebouwde strip die aantoont dat Merho een genie was in het vertellen van een misdaadverhaal! Je krijgt gaandeweg enkele elementen die het verhaal van Marcels black-out verklaren om dan tot een verrassend einde te komen!

En een goede raad: kijk niet te diep in iemands ogen!

Plaats een reactie

Ontdek meer van Looneybooks79

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder