De Kiekeboes 35. Kiekeboeket

  • Bedenker / illustrator: Merho
  • Uitgeverij: J. Hoste N.V. / Standaard Uitgeverij strips
  • Jaar uitgave: 1986
  • Aantal pagina’s: 46
  • ISBN: 978-9002251313 (Kiekeboeket 2.0)

Review:

Kiekeboeket is een buitenbeentje (Merho heeft er wel zo een paar in zijn collectie vergaard) want dit is een verzameling van gags, een paginavolle grap. Doordat het album mid jaren tachtig verscheen merk je wel dat dit duidelijk een andere tijd is (er wordt nog volop gerookt, de liefjes van Fanny zijn ruig, langharig ‘tuig’ en Konstantinopel gaat dan toch naar school blijkbaar, hoewel zijn huistaken daarom niet altijd met evenveel succes worden vervuld.

Dit is een verzameling van 44 grappige gags die ook eens aantonen dat deze familie niet alleen op avontuur gaat en in situaties verwikkeld geraken vol spanning en waarbij ze tegen één of andere vijand moeten opboksen. Dit is het gewone leven van een huisgezin, maar dan met een grappige ondertoon. Een vaak terugkerend thema is op reis gaan: de discussies waarheen ze zullen gaan, de rit met de nodige bagage voor een gezin van vier of een perceeltje ‘bouwgrond’ in de bergen dat Marcel koopt dat toch niet zo makkelijk te bebouwen blijkt.

In dit album niet de gebruikelijke terugkerende figuren zoals Balthazar, Moemoe, Sapperdeboere en zoveel meer. Hierin wordt het alledaagse leven van het gezin Kiekeboe op een lacherige manier weergegeven!

Intussen kreeg dit album een moderne versie met een aantal nieuwe gags die meer van ‘deze tijd’ zijn, onder de titel Kiekeboeket 2.0. Ik heb dit album destijds nooit aangeschaft maar ga dit toch nog doen ter vervollediging van de collectie!

Plaats een reactie

Ontdek meer van Looneybooks79

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder