De Kiekeboes 163: Loft met Zwembad

  • Bedenker: Merho
  • Scenario: Merho & Marc De Locht
  • Illustrator: Dirk Stallaert
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij (strips)
  • Jaar uitgave: 2023
  • Aantal pagina’s: 48
  • ISBN: 978-9002276507

Review:

Van de Kasseien heeft zijn hormonen opnieuw niet onder controle, vooral nu ‘Cupcakes’, zijn secretaresse, niet kan komen werken wegens een ziek zoontje. Hij heeft een interim secretaresse aangenomen, Zita Dean. Maar aangezien hij moet shoppen met Mevrouw Van de Kasseien kan hij niet naar een loft gaan kijken om te huren als liefdesnestje. Dus wie is het slachtoffer? Juist, Marcel Kiekeboe. Hij leent hem de geleaste Lamborghini en stuurt Marcel, samen met vamp Zita, op pad naar de loft. De loft is boven een hangar waar het bedrijf CarMen luxeauto’s least, toevallig komt de Lamborghini ook uit die stal. De vorige huurder van de loft heeft zijn verblijf daar heel plots moeten opgeven en wordt nu ergens gefolterd. En als Moemoe Marcel en Zita aan de loft ziet staan verdenkt ze hem ervan een affaire te hebben. Wat als Charlotte dit te weten komt? En Nonkel Vital helpt de nieuwe pastoor van Mestwalle met een paar koerierdiensten, heiligenbeelden brengen die dan door de pastoor voor het goede doel verkocht worden. Fanny wordt op slag verliefd op die knappe pastoor. Maar Tomboy is er ook nog en die weet het hoofd koel te houden. Ook Alanis komt op de proppen met een nieuwe loverboy, de uitbater van CarMen, de leasemaatschappij!

Zoals je merkt, dit is een stripverhaal met heel veel zijverhaaltjes maar alles verloopt zo vlot dat je nooit de draad kwijt raakt en Merho is een krak in het vertellen van dit soort grappige situaties en verhalen. Misverstanden alom, een hitsige Van de Kasseien en een paar gemene boeven die de wereld van de Kiekeboes op zijn kop zetten… zo kan je dit album het best beschrijven!

En zoals altijd zit het album vol met grappige woordspelingen, namen waar je soms wel eens moet bij nadenken wat de dubbele bedoeling is van Merho… (van 1 naam in dit verhaal ben ik er nog niet achter gekomen)

Er is wel een kleine bedenking… hoe inventief Merho ook altijd is met zijn Kiekeboe strips, er is ook een zekere herhaling te ontdekken in dit soort crime story… het is natuurlijk enerzijds ook de sterkte van De Kiekeboes om in dergelijke situaties terecht te komen, maar is het ook niet op den duur een beetje te veel van hetzelfde elke keer? Ik mis de tijd van Dédé en Baltazar ook wel en waar is Dame Thea plots gebleven? Neemt niet weg, ik heb goed gelachen met dit album en kijk alweer uit naar de volgende in de reeks…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: