Boek recensie ‘De dood van Anke Hoffman’

  • Auteur: Piet Baete
  • Uitgeverij: Uitgeverij Manteau (Standaard Uitgeverij)
  • Jaar uitgave: 2021
  • Reeks: Noodlot
  • Aantal pagina’s: 275
  • Omslagontwerp: Lean Depooter
  • ISBN: 979-9022338117
  • Mijn rating: 4/5

Synopsis:

Anke Hoffman is zestien wanneer de politie plots aan de deur staat. Haar ouders zijn dood. Vermoord, door iemand die het eigenlijk op een ander had gemunt. 

Tien jaar later is de moordenaar van haar ouders weer vrij. Kort daarop wordt Anke zelf vermoord. 

Door wie? En waarom? 

De dood van Anke Hoffman is het eerste boek in een nieuwe reeks: ‘Noodlot’. Centraal staat telkens een noodlottige gebeurtenis. Dat ene moment waarop alles kantelt.

Anke Hoffman wordt gewurgd in haar woonkamer en de politie gaat ervan uit dat ze haar moordenaar kende. Maar wie wilde deze jonge vrouw dood? Anke was geliefd, altijd in de weer voor een ander, altijd goedgemutst. Of zo leek het toch. In een dorpje waar iedereen elkaar kent, ontmoeten we de mensen uit haar leven. Mensen van vlees en bloed, met hun eigen geheimen. Iedereen zou haar moordenaar kunnen zijn. Kun je de ander ooit helemaal vertrouwen? De dood van Anke Hoffman is het eerste boek in een nieuwe reeks: ‘Noodlot’. Centraal staat telkens een noodlottige gebeurtenis. Dat ene moment waarop alles kantelt.

https://www.standaarduitgeverij.be/boek/noodlot-de-dood-van-anke-hoffman-9789022338117/

Review:

Je merkt het talent van Piet Baete als scenarioschrijver, iets wat hij al eerder deed voor verschillende tv-series (Professor T, Familie, Aspe), en in dit verhaal komt dit heel duidelijk naar voren. Dit werd echt geschreven alsof het een aflevering is van een of andere tv-serie, met vele twists en plotse ontboezemingen en revelaties van personages en dit alles leidt uiteindelijk tot de ontknoping van het hoe en waarom van de moord op Anke Hoffman.

Ik volg de schrijver al redelijk lang, van kort na zijn beginperiode als schrijver, en merk wel een evolutie op in zijn werk waarbij het voormalig vermelde scenario schrijven zeker invloed heeft gehad op zijn huidige werk. (Ik weet zelfs nog van een periode waarbij hij het schrijven van boeken volledig wou opgeven)

Noodlot is een belangrijk thema in deze serie (waar het ook naar is genoemd) en een hoop toevalligheden leiden naar een heel noodlottige dood van, in dit geval, Anke Hoffman die al heel wat noodlot en pijn heeft gekend. Samen met haar zus Pauline verloor ze al op jonge leeftijd beide ouders door een auto-ongeval, maar de dader ervan heeft ze vergeven. Ze organiseert zelfs een heuse benefiet voor hem, nadat hij het gevang verlaat, tot ergernis van haar zus. Ondertussen zijn er nog een paar affaires in het leven van de Hoffmans die de zaak er niet makkelijker op maken en speelt Faye, eigenaar van een koffiehuisje en bakster van ‘de lekkerste taarten’, een spelletje dat ook noodlottige gevolgen kent.

Inspecteurs Luyk en Scrantorium worden op de zaak gezet en hebben hun handen vol om de zaak op te lossen!

Dit verhaal leest vlot, snel en kan met de nodige twists de aandacht van de lezer vasthouden. De personages zijn geloofwaardig genoeg neergezet. Het thriller element zou van mij nog ietsje meer aanwezig mogen zijn geweest. De moord op Anke is brutaal maar werd ook niet zodanig beschreven dat je met de handen voor je ogen zult zitten…

Benieuwd wat de opvolger ‘Superhelden sterven niet’ te bieden heeft!

Schrijver Piet Baete (foto website uitgeverij)

https://pietbaetethrillers.com/products/noodlot-de-dood-van-anke-hoffman

De Noodlot reeks, momenteel bestaande uit deze twee titels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: